Kan vi hålla vårt föreningsmöte på distans?

14.10.2020 kl. 10:30
Vår förening ska hålla höstmöte snart, kan vi hålla det på distans fastän det inte nämns i våra stadgar.

Riksdagen har godkänt en tillfällig lagstiftning som möjliggör för föreningar en senareläggning av föreningsmöten samt att hålla dem på distans. Den tillfälliga lagstiftningen är i kraft till 30.6.2021. Det här gör att föreningar som vill hålla sitt föreningsmöte på distans kan göra det fram till 30.6.2021.
Många föreningar har medlemmarna som är över 70 år och/eller i riskgrupper och för dem är det tryggt om föreningsmöten hålls på distans. Även i organisationer med medlemmar i olika regioner är distansmöten att föredra för att undvika onödigt resande och därmed minimera spridningsrisken av corona-viruset.