Aktuellt

Arbetslöshetsförsäkringspremier

Den som betalar löner är ju tvungen att ha en lagstadgad olycksfallsförsäkring. I samband med denna försäkring har också arbetslöshetsförsäkringspremierna indrivits via det skadeförsäkringsbolag man valt. Läs mera »
28.11.2012 kl. 11:54

Momsfriheten i föreningar

Våren 2011 initierade Finlands svenska ungdomsförbund ett upprop till EU för att bevara momsfriheten för föreningar i Finland. Enligt en tolkning i EU stred ju momsfriheten för föreningar i Finland mot EU:s momsdirektiv vilket kunde leda till att alla föreningar måste momsregistrera sig.Läs mera »
28.11.2012 kl. 11:42

Verksamhetsgranskare 2012

Föreningsresursen påminner om att att många föreningar nu bör ändra termen revisor till verksamhetsgranskare. Om föreningen väljer revisor väljer man en auktoriserad sådan, till exempel CGR- eller GRM-revisor.Läs mera »
28.11.2012 kl. 11:41

Om Föreningsresursen

 

Föreningsresursen är SFV:s webbplats för föreningskunskap.

Innehållet på Föreningsresursen, som utvecklats för finländska förhållanden, står fritt till förfogande på denna webbplats med vissa förbehåll: Vi ger dig rätt att selektivt använda materialet internt i egna presentationer eller i utbildningar du arrangerar för din organisation, om du uppger källan: "SFV:s föreningsresurs - foreningsresursen.fi". Bearbetningar eller derivativa verk får inte distribueras allmänt.
I praktiken: du kan citera materialet i eget material, men du får inte kopiera av stora delar av materialet för att skapa en egen webbplats eller egna kompendier/böcker av materialet.

Föreningsresursen har byggts upp av personalen och förtroendevalda på SFV

Frågelådan

Ställ frågor eller läs andras frågor och svar.
Till frågelådan »

Föreningskunskap på fem minuter

Vet du inte var du ska börja?
Börja här »


Fortnox helpdesk

Kört fast med bokföringen?
Till helpdesk »


Understödsansökningar i föreningar

PDF med råd och tips hur man ansöker om understöd.
Ladda ner »