Pandemin har begränsat föreningarnas möjligheter att ordna fysiska möten. I den proposition som avgetts till Riksdagen görs ändringar som syftar till att bl.a. underlätta distansdeltagandet. Målet är att lagen ska träda i kraft 1.7.2022.Läs mera »
Har din förening någon ekonomistadga? I den framgår hur ekonomin ska skötas i föreningen, vilket är till hjälp för förtroendevalda men också för eventuella anställda.Läs mera »
En temporär avvikelse från Föreningslagen gör det möjligt att fram till 30.6.2022 delta i föreningsmöten på distans även om det inte nämns i föreningens egna stadgar.Läs mera »
En av styrelsens viktigaste uppgifter är att godkänna och underteckna föreningens bokslut. Hur skall man göra om bokslutet godkänns på ett distansmöte?Läs mera »
Många föreningar har skjutit upp sina stadgeenliga vår- eller årsmöten som enligt föreningens stadgar borde hållits under våren. Hur går vidare?Läs mera »
Nu när alla försöker undvika fysiska möten har vi en separat artikel klargjort vad som gäller för föreningens årsmöten. Föreningens styrelse och andra organ kan däremot vara mera flexibla i sitt sätt att mötas.Läs mera »
Den helt förnyade arbetstidslagen trädde i kraft 1.1.2020. Vi kan inte på denna plats redogöra för alla ändringar men det är skäl för föreningar med anställda funktionärer att bekanta sig med ändringarna.Läs mera »
Från början av år 2020 har beviljats vissa lättnader för föreningar angående anmälningar till Inkomstregistret. Dessutom behöver inte små tävlingspriser längre anmälas.Läs mera »