Aktuellt

Föreningsregistret förnyas

Föreningsregistret förnyas och håller stängt under tiden 29.8. till 17.9.2019. Det blir betydande förändringar i registrets tjänster och principer.Läs mera »
13.08.2019 kl. 12:57

Katso-tjänsten i Inkomstregistret

Skatteförvaltningen meddelar att inloggningen till Inkomstregistret via Katso-tjänsten fortsätter ännu år 2020 Läs mera »
18.06.2019 kl. 08:29

Inkomstregistret

Principerna för anmälning av löner, förskottsinnehållning och personalförsäkringar har förnyats från början av år 2019. Här ett sammandrag över vad det innebär.Läs mera »
21.03.2019 kl. 17:17

Om Föreningsresursen

 

Föreningsresursen är SFV:s webbplats för föreningskunskap. För besökare från Sverige framhåller vi att innehållet gäller finländska förhållanden.

Innehållet på Föreningsresursen står fritt till förfogande på denna webbplats med vissa förbehåll: Vi ger dig rätt att selektivt använda materialet internt i egna presentationer eller i utbildningar du arrangerar för din förening/organisation, om du uppger källan: "SFV:s föreningsresurs - foreningsresursen.fi".
Observera att bearbetningar eller derivativa verk inte får distribueras eller säljas allmänt. I praktiken betyder det att du kan citera materialet i eget material, men du får inte kopiera av stora delar av materialet för att till exempel skapa en egen webbplats eller egna kompendier eller böcker av materialet.

Föreningsresursen har byggts upp av personalen och förtroendevalda på SFV. Vi strävar till att hålla informationen uppdaterad enligt gällande lagar och förordningar, men webbplatsen kan inte betraktas eller hänvisas till som juridisk rådgivning. I knepiga föreningsjuridiska fall skall du bekanta dig med föreningslagen eller vända dig till en jurist.

Frågelådan

Ställ frågor eller läs andras frågor och svar.
Till frågelådan »

Föreningskunskap på fem minuter

Vet du inte var du ska börja?
Börja här »


Fortnox helpdesk

Kört fast med bokföringen?
Till helpdesk »


Understödsansökningar i föreningar

PDF med råd och tips hur man ansöker om understöd.
Ladda ner »