Aktuellt

Föreningskunskap 2014

En kurskväll den 2 april med senaste nytt inom föreningsekonomi och föreningskunskap. Välkommen med för att höra senaste information och för att uppdatera dina kunskaper.Läs mera »
07.03.2014 kl. 13:37

Bikostnader 2014

Procentsatser för pensionsavgifter och arbetslöshetsförsäkringsavgifter samt socialskyddsavgiften för år 2014 har fastställts.Läs mera »
03.12.2013 kl. 16:41

Tillgänglighet i föreningar

Har ni funderat på hur tillgänglig er förening är? Föreningsresursen har nu utökats med material om tillgänglighet i föreningar.Läs mera »
26.11.2013 kl. 10:06

Om Föreningsresursen

 

Föreningsresursen är SFV:s webbplats för föreningskunskap. För besökare från Sverige framhåller vi att innehållet gäller finländska förhållanden.

Innehållet på Föreningsresursen står fritt till förfogande på denna webbplats med vissa förbehåll: Vi ger dig rätt att selektivt använda materialet internt i egna presentationer eller i utbildningar du arrangerar för din förening/organisation, om du uppger källan: "SFV:s föreningsresurs - foreningsresursen.fi".
Materialet är inte public domain. Bearbetningar eller derivativa verk inte får distribueras eller säljas allmänt. I praktiken: du kan citera materialet i eget material, men du får inte kopiera av stora delar av materialet för att till exempel skapa en egen webbplats eller egna kompendier eller böcker av materialet.

Föreningsresursen har byggts upp av personalen och förtroendevalda på SFV. Vi strävar till att hålla informationen uppdaterad enligt gällande lagar och förordningar, men inga utfästelser ges gällande giltighet: webbplatsen kan inte betraktas som juridisk rådgivning. I knepiga föreningsjuridiska fall skall du alltid bekanta dig med föreningslagen eller vända dig till en jurist.

Frågelådan

Ställ frågor eller läs andras frågor och svar.
Till frågelådan »

Föreningskunskap på fem minuter

Vet du inte var du ska börja?
Börja här »


Fortnox helpdesk

Föreningsresursen har upphört med
sitt stöd för bokföringsprogrammet.


 


Understödsansökningar i föreningar

PDF med råd och tips hur man ansöker om understöd.
Ladda ner »