Föreningsmöten och den temporära lagen

Riksdagen godkände i höstas en förlängning av den temporära lagen som berör föreningar. Lagen gäller till 30.6.2021.

Det innebär att temporära lättnaderna för distansdeltagande i möten och fullmakter gäller föreningsmöten som hålls under perioden 1.10.2020-30.6.2021.
Om föreningsmötet hålls på distans, måste det ändå alltid finnas en fysisk plats där medlemmar kan delta på traditionellt sätt. Föreningen kan framföra önskemål att medlemmarna deltar genom datakommunikation men man får inte förbjuda någon att delta fysiskt.

Notera dock att den temporära lagen inte tillåter att föreningsmötena dvs vårmöte, höstmöte eller årsmöte flyttas fram utan de skall hållas i enlighet med föreningarnas egna stadgar.